Torsdag 10. oktober ble den årlige dybdesamtalen om statsbudsjettet avholdt i Polyteknisk Forening i Oslo. Arrangementet, i regi av Samfunnsøkonomene og Polyteknisk forening, samlet økonomer, politikere og medlemmer for en diskusjon om prioriteringene i budsjettet og utsiktene for norsk økonomi.

Sjeføkonom Terje Strøm og Finansminister Trygve Slagsvold Vedum i den innledende samtalen om Statsbudsjettet. Foto: Polyteknisk Forening

Blant deltakerne var finansminister Trygve Slagsvold Vedum, første nestleder i Stortingets finanskomité Tina Bru, fagansvarlig for klima i KLP og styremedlem i Polyteknisk Forening Gjermund Grimsby, samt konsernsjef Klara Lise Aasen fra SpareBank 1 Østlandet. Generalsekretærene Helga Bull fra Samfunnsøkonomene og Mette Vågnes Eriksen fra Polyteknisk Forening åpnet samtalen.

Hele panelet samlet etter arrangementet. Foto: Polyteknisk Forening

Årets seminar om Statsbudsjettet for 2025 tok for seg oljepengebruken og renten i valgåret neste år.

– Jeg utfordret finansministeren på om han ikke er bekymret for at rentekuttene blir utsatt, og at velgerne ikke får oppleve vendepunktet i økonomien, sier sjeføkonom Terje Strøm i NyAnalyse.

– Videre var det spennende å styre diskusjonen om skatt og norsk eierskap mellom Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Tina Bru (Høyre), hvor det ble skikkelig temperatur.

Samtalen tok også opp langsiktige utfordringer som klimamålene, grønn bok og veksten i offentlig sektor. Klara Lise Aasen fra SpareBank 1 Østlandet og Gjermund Grimsby fra KLP bidro med verdifulle perspektiver på hvordan finansnæringen kan støtte opp under det grønne skiftet og samtidig sikre arbeidsplasser lokalt.

Podcast og webinar finner du på Polyteknisk forening sine sider her.

Vi leverer utredning & innsikt på arbeids- og næringsliv tilknyttet Statsbudsjettet, så ta gjerne kontakt med sjeføkonom Terje Strøm på terje@nyanalyse.no eller tlf. 46 44 10 09.

Publisert:

October 14, 2024