Vi i NyAnalyse er stolte av å kunngjøre at DNB Ringvirkninger 2024 nå er lansert.

Ringvirkninger er et viktig konsept som viser hvilken betydning bedrifter har for sine lokalsamfunn. Kalkulatoren fremhever hvordan bedriftene bidrar til verdiskaping i samfunnet, ikke bare gjennom direkte skatter og avgifter, men også via innkjøp fra underleverandører. Dette skaper en bredere økonomisk effekt, og vi visualiserer hvordan skatteinntektene fra disse bedriftene kan finansiere viktige samfunnsressurser som lærere, sykepleiere og andre velferdstjenester.

Siden 2018 har DNB og NyAnalyse samarbeidet om dette prosjektet, som belyser det viktige velferdsbidraget bedrifter gir. Dette engasjementet gjør både eiere, ledelse og ansatte stolte av sitt bidrag til samfunnet.

– Det er under ett år til Stortingsvalget og våre dyktige samfunnsøkonomer kan beregne videre på bidraget fra en bransje, klynge eller region. På den måten vil politikere sette mer pris på bedrifter i sin region, sier sjeføkonom Terje Strøm i NyAnalyse.

Her kan du se en video der DNB overrasker Brunvoll AS og viser hvilke ringvirkninger de har skapt i Norge:

Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med DNB og bidra til å belyse den verdien norske bedrifter skaper, både direkte og indirekte, for det norske samfunnet. Du kan se ringvirkningene fra din bedrift her: https://ringvirkninger.dnb.no/

Dersom du er interessert i DNB Ringvirkninger eller har spørsmål, ta kontakt med seniorøkonom og fagsjef Rajee Sivam på rs@nyanalyse.no eller sjeføkonom Terje Strøm på terje@nyanalyse.

Publisert:

October 16, 2024